Přinášíme vám ucelený program letošní Prostějovské zimy, která začíná 9. 11. otevřením kluziště. Vánoční strom bude rozsvícen v pátek 30. 11. Silvestrovský ohňostroj bude tradičně již ve 20 hod.

Dne 12. 9. 2018, tedy ve středu dorazí do Prostějova kapela NEBE. Vystoupí jen pár metrů od našeho domu, u hvězdárny v Kolářových sadech.

Již dvacátý ročník této sportovní události se letos koná 1. 9. 2018. Pro cyklisty je opět připraveno několik tras, o různých délkách. Bližší informace o průběhu akce zde.

Autokemp Žralok, který se nachází u břehu poklidného Podhradského rybníka, přímo pod Plumlovským zámkem si pro vás na letošní rok připravil spoustu akcí.

Společnost Mubea, která je s tisícovkou pracovníků největším zaměstnavatelem na Prostějovsku, rozšiřuje provoz. Součástí areálu, který vzniká vedle společnosti Weber bude:

Středu města dominuje budova nové radnice vysoká 66 metrů. Její plány vypracoval v letech 1909 - 1911 Karel Hugo Kepka, profesor české techniky v Brně. Stavba byla uskutečněna v letech 1911 - 1914 pod vedením Rudolfa Konečného a Josefa Nedělníka. Sochařské práce provedl Josef Bernauer (podle modelů Čeňka Vosmíka), štukatérské Vladimír Pleský,...

Se svými 442 m. n. m. je výrazným vrchem v geomorfologickém podcelku Bouzovská vrchovina - nejjižnějším to podcelku Zábřežské vrchoviny. Leží zhruba 9 km severozápadně od Prostějova.

Rezervovat ubytování